بررسی اثرات پلاسما جت سرد آرگون بر مایکوتوکسین اکراتوکسین A تولید شده توسط جدایه‌های مختلف گونه‌های آسپرژیلوس نیگری

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسنده

.

چکیده

مایکوتوکسین‌ها متابولیت‌های ثانویه قارچ‌های رشته‌ای می‌باشند و از نظر ساختمانی غالباً هیدروکربن‌های حلقوی می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات از بین برندگی پلاسما جت سرد آرگون بر اکراتوکسین A تولید شده توسط سویه‌های آسپرژیلوس نیگری می‌باشد. از محصولات گندم، ذرت، جو دوسر، آرد و برنج از شمال کشور ایران نمونه‌گیری انجام شد. گونه‌های قارچی جهت شناسایی روی محیط چاپکس و جهت استخراج اکراتوکسین A روی محیط‌های سابورو دکستروز براث همراه با عصاره مخمر (SB + YE) و سابورو دکستروز براث بعلاوه عصاره مالت (SB + ME) کشت داده شدند. از گاز آرگون جهت ایجاد پلاسما و به منظور پاکسازی مایکوتوکسین‌ها استفاده شد. میانگین غلظت اولیه اکراتوکسین A در محیط ME+SB از μg/kg 23/22 در زمان‌های 60 و 360 ثانیه به ترتیب به غلظت‌های 36/38 و 82/4 μg/kg  رسیده است و در محیط YE+SB از μg/kg 34/38 به غلظت‌های 88/25 و 47/2 μg/kg  رسیده است. در مقایسه Log/Lin با Lin/Log میزان غلظت اولیه اکراتوکسین A در محیط ME+SB از μg/kg 224/39 در زمان‌های 60 و 360 به ترتیب به غلظت‌های 26/22 و 414/8 μg/kg رسیده و در محیط YE+SB از 50/31 به ترتیب به غلظت‌های 68/22 و 95/8 μg/kg  رسیده است. بررسی آماری کاهش تغییرات اوکراتوکسین تولید شده از سوی جدایه‌های قارچی به‌طور معنی‌دار را نشان داد. این اتفاق تا افزایش 360 ثانیه تیمار با پلاسما جت در محیط (YE+SB) تغییرات کاهشی مقدار اکراتوکسین همچنان معنی‌دار بوده است. لذا از سیستم پلاسما جت می‌توان جهت از بین بردن مایکوتوکسین‌های قارچی در جهت افزایش کیفیت مواد غذایی استفاده نمود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of the effects of cold argon plasma jet on the clearance of Ochratoxin A produced by different isolates of Aspergillus nigri

نویسنده [English]

  • Hassanpour, S., Bayat, M., Chaichinosrati, A., Ghorannevis, M., Hashemi, S.J. .
.
چکیده [English]

Mycotoxins are secondary metabolites of the fungi, and often arrange as cyclic hydrocarbons structurally. The aim of this study was an evaluation of the effects of cold argon plasma jet on the clearance of Ochratoxin A produced by isolates of Aspergillus nigri. food sources including corn, wheat, oatmeal, rice and flour products were sampled of Iran. The fungal species were cultured for identification on CHAPK medium and also on (SB + YE) and (SB + ME) media for obtaining Ochratoxin A. The mean initial concentration of Ochratoxin A in ME + SB medium was 22.23 μg / kg and at 60 and 360 seconds reached to 38.36 and 4.82 μg / kg concentrations respectively, and in the YE + SB medium being at 38 / 34 μg / kg reached to 25.88 and 2.47 mg / kg concentrations, respectively. In comparison with Log / Lin with Lin / Log, the initial concentrations of Ochratoxin A in ME + SB medium was 39.224 μg/kg and at 60 and 360 seconds reached 22.26 and 8.414 μg / kg, respectively, and in the YE + SB medium from 31.50 to 22.68 and 8.95 μg / kg concentrations, respectively. Statistical analysis showed significant reduction of Ochratoxin changes produced by fungal isolates. This change was significant until the increase of 360 seconds with Plasma jet treatment in the environment (YE + SB), a decrease in the amount of Ochratoxin. Therefore, the jet plasma system can be used to eliminate fungal mycotoxins in order to increase the quality of food.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Aspergillus spp
  • Ochratoxin A
  • Cold plasma jet
1-      Alshannaq, A., Yu, J.H. (2017). Occurrence, Toxicity, and Analysis of Major Mycotoxins in Food.IJERPH, 14(6), 632.

2-      Bennett, J. W., Klich, M. (2003). Mycotoxins. Clinical Microbiology Reviews, 16(3), 497-516.

3-      Calvo, A. M., Cary, J. W. (2015). Association of fungal secondary metabolism and sclerotial biology. Frontiers in Microbiology, 6, 62.

4-      el Khoury, A., Atoui, A. (2010). Ochratoxin A: General Overview and Actual Molecular Status. Toxins, 2(4), 461-493.

5-      Haleem Khan, A. A., Mohan Karuppayil, S. (2012). Fungal pollution of indoor environments and its management. Saudi J Biol Sci, 19(4), 405-426.

6-      Hayashi, N., Akiyoshi, Y., Kobayashi, Y., Kanda, K., Ohshima, K., Goto, M. (2013). Inactivation characteristics of Bacillus thuringiensis spore in liquid using atmospheric torch plasma using oxygen. Vacuum, 88(Supplement C), 173-176.

7-      Heussner, A. H., Bingle, L. E. H. (2015). Comparative Ochratoxin Toxicity: A Review of the Available Data. Toxins, 7(10), 4253-4282.

8-      Hoon Park, J., Kumar, N., Hoon Park, D., Yusupov, M., Neyts, E. C., Verlackt, C. C. W. (2015). A comparative study for the inactivation of multidrug resistance bacteria using dielectric barrier discharge and nano-second pulsed plasma. Scientific Reports, 5, 13849.

9-      Jacobs, P., Kowatsch, R. (1993). Sterrad Sterilization System: a new technology for instrument sterilization. Endosc Surg Allied Technol, 1(1), 57-58.

10-  Kőszegi, T., Poór, M. (2016). Ochratoxin A: Molecular Interactions, Mechanisms of Toxicity and Prevention at the Molecular Level. Toxins, 8(4), 111.

11-  Lee, J., Lee, E. Y., Kim, S.H., et al(2013). Staphylococcus aureus Extracellular Vesicles Carry Biologically Active β-Lactamase. AAC, 57(6), 2589-2595.

12-  Malir, F., Ostry, V., Pfohl-Leszkowicz, . Malir, J., Toman, J. (2016). Ochratoxin A: 50 Years of Research. Toxins, 8(7), 191.

13-  Milićević, D. R., Škrinjar, M., Baltić, T. (2010). Real and Perceived Risks for Mycotoxin Contamination in Foods and Feeds: Challenges for Food Safety Control. Toxins, 2(4), 572-592.

14-  Mousavi, B., Hedayati, M. T., Hedayati, N., Ilkit, M., & Syedmousavi, S. (2016). Aspergillus species in indoor environments and their possible occupational and public health hazards. CMM, 2(1), 36-42.

15-  Ohkawa, H., Akitsu, T., Tsuji, M., Kimura, H., Kogoma, M., Fukushima, K. (2006). Pulse-modulated, high-frequency plasma sterilization at atmospheric-pressure. Surface and Coatings Technology, 200(20), 5829-5835.

16-  Ostry, V., Malir, F., Ruprich, J.. (2013). Producers and Important Dietary Sources of Ochratoxin A and Citrinin. Toxins, 5(9), 1574-1586.

17-  Pitt, J. I. (1987). Penicillium viridicatum, Penicillium verrucosum, and production of ochratoxin A. AEM, 53(2), 266-269.

18-  Rutala, W. A., Weber, D. J. (2001). New disinfection and sterilization methods. EID, 7(2), 348-353.

19-  Siciliano, I., Spadaro, D., Prelle, A., Vallauri, D., Cavallero, M., Chiara, G., (2016). Use of Cold Atmospheric Plasma to Detoxify Hazelnuts from Aflatoxins. Toxins, 8(5), 125.

20-  Hoseinzadeh-Colagar A., Deyami M., Sohbatzadeh, F., Siadati, S.N. (2017). The effect of scanning cold atmospheric plasma jet on bovins milk and its inoculated Candida albicans. JFST, 68 (14),  103-111.