عفونت کیسه زرده یکی از بیماری های مهم در جوجه های گوشتی در سنین زیر ده روزگی می باشد و در بسیاری از مرغداری های کشور شایع است. لذا شناسائی عوامل ایجاد کننده و راه های پیشگیری آن اهمیت زیادی دارد . در پژوهش حاضر تعداد 210 قطعه جوجه ی گوشتی زیر ده روز مبتلا به عفونت کیسه زرده از سی مرغداری اطراف مشهد که به شبکه دامپزشکی استان خراسان و کلینیک دانشکده دامپزشکی ارجاع داده شده بود مورد بررسی قرار گرفتند . از هر مرغداری 7 قطعه جوجه انتخاب شدند و مواد زرده ای آنها بصور مخلوط در محیط های کشت انتخابی و غنی کننده جهت شناسائی باکتری های خانواده انتروباکتریاسه ایجاد کننده عفونت کیسه زرده کشت داده شدند و سپس جهت تفکیک جنس های مختلف از محیط های کشت افتراقی استفاده گردید . باکتری های جدا شده به تفکیک هر مرغداری تعیین گردیدند. از هیجده مرغداری 60 % اشریشیا کلی و پروتئوس، از چهار مرغداری 13,33 % اشریشیا کلی و پروتئوس و سالمونلا، از سه مرغداری 10 % اشریشیا کلی و پروتئوس و کلبسیلا، از یک مرغداری 3,33 % اشریشیا کلی و سودوموناس و از چهار مرغداری 13,33 % اشریشیا کلی به صورت خالص جدا گردیدند.
بهاری چهارده, پژمان, جاجوندیان, رویا, راد, مهرناز. (1384). جدا سازی برخی از باکتری های ایجاد کننده عفونت کیسه زرده در تعدادی از مرغداری های اطراف شهرستان مشهد. پاتوبیولوژی مقایسه ای, 2(شماره 2 (پیاپی9)), 125-130.
MLA
پژمان بهاری چهارده; رویا جاجوندیان; مهرناز راد. "جدا سازی برخی از باکتری های ایجاد کننده عفونت کیسه زرده در تعدادی از مرغداری های اطراف شهرستان مشهد". پاتوبیولوژی مقایسه ای, 2, شماره 2 (پیاپی9), 1384, 125-130.
HARVARD
بهاری چهارده, پژمان, جاجوندیان, رویا, راد, مهرناز. (1384). 'جدا سازی برخی از باکتری های ایجاد کننده عفونت کیسه زرده در تعدادی از مرغداری های اطراف شهرستان مشهد', پاتوبیولوژی مقایسه ای, 2(شماره 2 (پیاپی9)), pp. 125-130.
VANCOUVER
بهاری چهارده, پژمان, جاجوندیان, رویا, راد, مهرناز. جدا سازی برخی از باکتری های ایجاد کننده عفونت کیسه زرده در تعدادی از مرغداری های اطراف شهرستان مشهد. پاتوبیولوژی مقایسه ای, 1384; 2(شماره 2 (پیاپی9)): 125-130.